lauantai 22. helmikuuta 2014

Raakavegaanin ruokapäiväkirja

Lukijan toivomuksesta kolmen päivän ruokapäiväkirja. Aamiainen on yleensä jotain mehukasta ja vesipitoista, tällä hetkellä olen hulluna appelsiineihin. Lounaaksi olen viime aikoina usein syönyt/juonut smoothien. Päivälliseksi syön aina valtavan salaatin. Käytin kalorien laskemiseen cron o meter sivustoa.


Päivä 1: (noin 2100 kaloria)

Aamupala

7 appelsiinia

Lounas

Smoothie: 10 taatelia, 5 banaania ja paljon mustikoita

Päivällinen

Salaatti kesäkurpitsasta + salaatinkastike kahdesta appelsiinista ja puolikkaasta avocadosta

Päivä 2: (noin 1800 kaloria)

Aamupala

7 appelsiinia

Lounas

7 appelsiinia

Päivällinen

Salaatti baby pinaatilla, kurkulla, kesäkurpitsalla ja sellerillä + salaatinkastike neljällä tomaatilla, paprikalla ja kolmella aurinkokuivatulla tomaatilla


Päivä 3: (noin 2000 kaloria)

Aamupala

8 appelsiinia

Lounas

Suklaajäätelöä: 5 taatelia, 4 banaania ja 3rkl carob jauhetta

Päivällinen

Salaatti lehtisalaatilla, baby pinaatilla, kurkulla, sellerillä ja neljällä mini päärynällä + salaatinkastike kahden appelsiinin mehusta, kahdesta tomaatista ja paprikasta
Lisäksi kaksi kourallista rusinoita



11 kommenttia:

  1. Moikka.

    Minua kiinnostaisi tietää, kuinka ko.ruokavalio on vaikuttanut painoosi? Eli ts.kuinka pitkä olet ja paljonko painat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, en ole tällä hetkellä tavoite painossani koska tuli muutama lisä kilo syksyn aikana. Talvella siirryinkin sitten lähes täysin raakaan ruokavalioon ja sillä olen saanut jo pari kiloa pois. Huomaan heti jos tulee syötyä liikaa pähkinöitä tai jotain suolaista, että tulee takapakkia. Parhaat tulokset saan kun syön mahdollisimman vesi rikkaita hedelmiä ja paljon salaattia. Ne täyttää mutta on kevyitä. Mutta ruokavalio on vain osa kokonaisuutta ja tällä hetkellä pyrinkin lisäämään liikunnan määrää. Olen 165cm ja painoni on noin 60kg. Tavoitteenani on pudottaa 5-10kg.

      Poista
    2. Olen saanut tosi hyviä tuloksia viime viikkoina kun aloitin astanga joogan. Pari kiloa lähti huomaamatta ja tilalle tuli lihaksia. Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Jee vihdoinkin sallit kommentoinnin anonyymeille! Itse kun en omista bloggertiliä. :) Millä suikaloit kesäkurpitsan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen spiralizer laite millä saa tollasta spagettia. Tilasin sen netistä, mutta Helsingistä taitaa myös löytyä. Spagettia voi myös tehdä kuorimaveitsellä. Täältä voi ainakin tilata: http://www.ukjuicers.com/product-list?Text=spiralizer

      Poista
  3. Hei törmäsin blogiisi täälä internetin syövereissä vaikuttaa mielenkiintoiselta taidan jatkaa lueskelua :) ja sitten pari kysymystä vielä :) oletko 24/7 raaka ja käytätkö esim cocovin tuotteita, paljonko viikossa käytät ruokaan rahaa ja käytätkö alkoholia ollenkaan ja jos niin mitä?. itse olen harkinnut ja olin pari kuukautta fruitismilla, mutta yleensä on tullut vastaan raha koska suomessa hedelmät ovat kalliita ja sitten tietysti se itsekuri:) kiitos jos jaksat vastailla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Tämä ruokavalio on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Itse aloitin raakaruokailun viime keväänä ja paluuta entiseen ei ole. Aluksi himoja oli paljon joten söin niin paljon raakaa kun pystyin. Syksyllä söin aamupalaksi ja lounaaksi raakaa, mutta päivälliseksi söin monesti jotain kypsennettyä. Loppu talvesta siirryin sitten lähes täysin raakaan ja nyt ehkä kerran kaksi kuussa tulee syötyä jotain kypsennettyä. Kannattaa aluksi vaikka kokeilla tollasta osittain raakaa ja sitten kesällähän on helpompi kokeilla täysin raakaa.

      En käytä hirveästi mitään tuotteita koska tuoreet hedelmät ja kasvikset on aina parhaita. Cocovilta olen käyttänyt kookosöljyä ihon rasvaamiseen. Kaikki tälläset tuotteet tulee myös kalliiksi.
      En oikeastaan tehnyt missään vaiheessa päätöstä jättää alkoholia täysin pois, mutta raakaruokaan siirryttyäni pienestäkin määrästä tulee heti huono olo. Kun elimistö puhdistuu, alkoholi yleensä jää itsestään pois.

      Vaikea sanoa paljon ruokaan menee rahaa kun se riippuu ihan siitä mitä ostaa. Arviolta sanoisin että 60-80 euroa viikossa. Juoksen tarjousten perässä ja ostan aina sitä mikä on sesongissä. Usein kuitenkin tekee mieli jotain hieman hintavampaa ja silloin voi rahaa mennä enemmän, kuten mangot. Talvella halvalla saa banaaneita ja appelsiineja. Lisäksi olen syönyt paljon omenoita ja päärynöitä. Kun on hyviä tarjouksia niin kannattaa ostaa reilusti ja syödä sitä sitten pitkin viikkoa. Banaanit on käteviä kun niitä voi pakastaa jos jää yli. Taateleita ja rusinoita mulla meni alussa paljon kun tuntu että ei muuten tullu kylläseksi. Nykyään syön niitä sellaisenaan harvoin, taateleita laitan joskus smoothieen banaanien kanssa.

      Ja kyllä se ajan kanssa sitten helpottuu niitten mielitekojen kanssa kun vaan jaksaa jatkaa yrittämistä ja se hyvä olo mikä tästä tulee motivoi NIIN paljon! Laita vaan viestiä jos sulla tulee vielä kysymyksiä :)

      Poista
  4. Ihanaa, että kirjoitat blogiasi. Olen myös 80/10/10 ruokavaliolla mennyt reilu vuoden ja olisin kysynyt miten paljon saat proteiinia päivittäin? Syön itse aika paljon enemmän, mutta proteiinit jää kyllä aina tosi alhasiksi, vaikka mitä tekisin. Olen siis käyttänyt cronometriä. Tuntuu et pitäis melkein päästä 3000 kalorin hujakoille, ennen kuin proteiineja tulis saatua tarpeeks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En enää hirveesti tarkistele cronometeriä, mutta nyt kun kokeilin laittaa eilisen ruokia niin tuli 37g proteiinia. Luku varmasti vaihtelee päivittäin. Olen viime aikoina tehnyt viherkeittoja illalla ja siinä saa helposti vihreitä salaatin lisäksi. Mun lemppari keittoon tulee kurkku, pinaattia, lehtikaalia, selleriä ja vähän sitruunaa. Syön myös monesti hieman salaattia lounaalla käärimäällä banaanin paloja salaatinlehden sisään. En ole huomannut mitään epänormaalia palautumisen kanssa, joten eiköhän proteiinin saanti ole riittävä. Osa tällä ruokavaliolla ei syö hirveesti vihreitä, mutta itse niitä kaipaan. Viikossa menee yksi iso pussillinen baby pinaattia, yksi pussi lehtikaalta ja noin kuusi salaatti puskaa. Kesän projektina on kasvattaa itse salaattia ja muita syötäviä. Oletko huomannut palautumisessa tai muussa muutoksia?

      Poista
  5. Pääsen itsekin proteiinin saannissa sinne 40g tienoille, mutta sen yli on jo aika harvinaista. Syön myös vielä usein mm. tattarin ja linssin ituja, kun pidän niistä niin paljon, ja silloin proteiinin kerääminen helpompaa. Itsekin koitan syödä vihreitä jo pitkin päivää, kun en pidä kaiken salaatin syömisestä illalla. Palautuminen ei aina ole ollut paras mahdollinen, muttei missään tapauksessa kuitenkaan huono. Lihaskatoakaan ei kyllä ole ja mm. jalkojen lihakset ovat näinkin vähäisillä treenimäärillä ihmeen isot :) Ehkä siis murehdin turhaan. Mitä nyt hemoglobiinimittauksessa mun arvot oli juuri viitteellisten saantien alapuolella, mutta se ei taida liittyä proteiinin saantiin. Mutta toki vertailukohdetta ei ole ajalta ennen raakailua, joten en tiedä mitä tuosta ajattelisin. En koe itseäni kyllä vielä mitenkään aneemiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anemiassa raudan ja B12 vitamiinin saantiin on hyvä kiinnittää huomiota jos hemoglobiini arvot laskee. Vegaanilla ruokavaliolla on hyvä silloin tällöin ottaa B12 vitamiinia tablettina, suihkeena tai piikillä. Jotkut myös tykkää tehdä viher mehuja ja niitten avulla saa ainakin super annoksen rautaa ja muita mineraaleja. Proteiinin saannista en olisi mitenkään älyttömän huolissaan jos olo on hyvä :) Mun käsityksen mukaan suositukset on vedetty yläkanttiin eli todellisuudessa pienemmilläkin määrillä pärjää.

      Poista